Tilbageblik på ALL BLACK DOLLAR DOLLARS

De seneste dages publicering af tekststykker har oprindeligt aldrig været tiltænkt at skulle stå alene. De har været en del af Koordinats optræden på Vildskud festivalen i 2005. Vores performance har både været en polyfonisk og visuel oplevelse. Og derfor er det lidt ambivalent at publicere disse tekster her. Der ydes ikke helt den rette retfærdighed i forhold til den performance, som jeg uden tvivl er mest glad for at have været en del af.

Oprindeligt var det Christian Meisels Asmussen, der startede med at skrive flerstemmige tekster. Det var før koordinat blev dannet tilbage i 2002. Jeg husker de første reaktioner på meisels~scherz ”symfonier”. Var publikum til stede til en af vores performances, så var der overvejende positiv respons. Men tekster publiceret på skrift eller dokumenteret som lyd vandt ikke nær så megen genklang hos mange folk.

At skrive ALL BLACK DOLLAR DOLLARS var en god oplevelse. Det er et monster af en tekst at have skrevet 50 minutters flerstemmig oplæsning. Hver side svarer gennemsnitligt til et minuts oplæsning og består af et til flere kortere eller længere tekststykker samt oneliners. Og det var langt fra alle tekster, som vi fik skrevet, som passede ind i det endelige stykke.

Undervejs skrev vi både alene og sammen. En lille del af skriveprocessen blev dokumenteret på en blog, hvor jeg har fundet følgende lille sjove ”tekst”:


Verdensbanken har udsendt følgende notat vedrørende grundstoffer i basale økonomiske forhold

*) trojanske heste = teoretisk enhed og samlebetegnelse for periodegruppe 1: papirseddler, jernmønter, checkhæftemaskiner, oppustelige plastikkort

**) røde mænd på bundlinjen = hyppigt forekommende fænomen ved få eller manglende udbytningsformer.

***) spilleplader = betegnelse for ansigtsløs markedsplads under pseudo-mottoet: “ingen indsats ingen gevinst”.

****) luftkasteller = under afvikling. Se den ballondyr.

*****) Ballondyr = farverige. Kan bøjes og strækkes af de statsautoriserede klovne til ære for de røde mænd på bundlinjen.

******) Den grimme ælling = gammelt flagskib, der trækker bundproppen op, før den krydser nyt hav.


http://allblackdollardollars.blogspot.com/2005/04/grundstoffer.html

Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor i København V, Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s