Roland Barthes: Kærlighedens forrykte tale

“Denne bogs nødvendighed rummes i følgende betragtning: kærlighedens tale, dens diskurs, er idag en diskurs af yderste ensomhed. Den føres måske (hvem véd) af tusinder af subjekter, men den forsvares ikke af nogen; den er fuldkommen ladt i stikken af de tilgrænsende sprog, der enten ignorerer eller nedvurderer eller latterliggør den, afskåret som den er, ikke blot fra magten men også fra magtens mekanismer (/videnskab, teknik, kunst). Når en diskurs således ved egen kraft er drevet over i det utidssvarende, er fjernet fra enhver flokmentalitet, så er der ikke andet tilbage for den end at være stedet, så ubetydeligt det end er, for en bekræftelse. Denne bekræftelse er i grunden emnet for den bog der begynder nu.”

Hvilket anslag til en bog; et kapitel betitlet “nødvendigheden”. Lørdag nat stod jeg pludselig med Roland Barthes i hånden; med øjnene på en tilfældig side og læste et par linjer, der kun efterlod et ønske om mere.

Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor mellem Hillerød og Allerød, Danmark.

3 kommentarer til “Roland Barthes: Kærlighedens forrykte tale”

  1. Det ér en vidunderlig bog. Alle de ord i hvirvl-hvirvl om kærlighedens forrykte tale. Jeg vælger øjne, jeg vælger fingre, jeg vælger mundenes sitren.

  2. hvis man roder sig ind kærligsaffærer der går neden om og hjem,er det en god håndbog,først der kan nan se hvad det var.selv var han tegnsexpert,men kunne alligevel ikke se forskel på rødt og grønt,blev dræbt i et fodfænger felt.han er nummer et på listen,derefter walter benjamin,og georg bataille

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s