Appendix 1+2+3 til DET ER OS DER EJER UNIVERSET

Appendix 1: INSPIRATION OG REFERENCER

Digtene i DET ER OS DER EJER UNIVERSET er mesterdels skrevet på få uger i 2012.

For det første vendte jeg tilbage til det udgangspunkt, som jeg havde i duoen meisels~scherz, hvor teksternes opsætning var lavet ud fra arkitektoniske og designmæssige linjer. Der er linjer fra to-tre af vores uudgivne digte fra dengang, som har sneget sig med.

For det andet har jeg anvendt en håndfuld materiale fra tidligere koordinat-symfonier, der var en fuldvoksen efterfølger til meisels~scherz flerstemmige oplæsning. Der er enkelt tekststykker fra vores oplæsninger på Roskilde Festival, samt fra stykkerne “ALL BLACK DOLLAR DOLLARS” (det lille teater) og “spektakel/stemmesluger” (Literaturhaus). Koordinat skrev altid til en fælles tekstmasse, de linjer jeg har taget med er egen produktion – med undtagelse af et enkelt citat, der vist nok er af Rolf Gjedsted (?) som i sin tid blev fundet/ omskrevet og inkorporeret i den første symfoni af en af de andre koordinater.

Koordinaterne og deres skrift (særligt Rasmus, Lars-Emil, Julie og Christian) har været en stor påvirkning og inspirationskilde. De har præget min skrift gennem mange år og derfor også DET ER OS DER EJER UNIVERSET.

Enkelte af tekststykkerne er blevet til under “konstantskrifter” i 2012, der er synlige spor til den første jeg skrev med Peter-Clement Woetmann. Digte skrevet i 2011/2012 har ligeledes været udgangspunkt for enkelte tekster.

Der er hentet inspiration direkte eller indirekte hos Bonnie ‘Prince’ Billy, Colleen, Tom Yorke og Simon Grotrian. Og der har også sneget sig et par linjer ind fra Anonymous.
 
 
Appendix 2: DEN DIGITALE VERSION INDEHOLDER SEKS EKSTRA TEKSTER

Der er seks videoer med ekstra tekster i DET ER OS DER EJER UNIVERSET, som findes i den digitale version, og som ikke er en del af den trykte version. Ved klik på himlen vil videoen komme frem i de respektive digte.

De seks videoer indeholder hver sin tekst, som læser op af forskellige forfattere. Jeg er taknemlig for at have fået lov til at låne en stemme af Ursula Andkjær Olsen, Rasmus Halling Nielsen, Lars-Emil Woetmann Nielsen, samt på Weltscherz tidligere udgivet Victor Boy Lindholm, Mette Norrie og Sixten Austerlitz. Sidstnævnte improviserede over min invitation ved at tage Ejler Nyhavn med.

Som tillægsnote kan nævnes, at teksten som Rasmus Halling Nielsen læser højt, indeholder en reference til den tekst, hvor linket/ himlen til videoen findes, som har et citat af Tom Yorke/Radiohead. Rasmus minder mig om Radiohead. Og Radiohead minder mig om Rasmus.
 
 
Appendix 3: JEG HAR SYET OG FOLDET VÆRKET I HÅNDEN

Omslaget er 200g hvidt kalkerpapir. Efter trykket er tørret, er omslaget foldet i hånden, tilskåret og lukket med dobbeltklæbende tape.

Digtene er trykt på 160g papir i knækket hvid. Hvert ark foldes først på midten. Herefter skæres fem millimeter af den ene ende, således at der er plads til syning, når den anden ende foldes ind mod midten og over den første foldning. Når de 12 ark er foldet, samles de og hullerne præpareres ved håndkraft med en symaskine. Derefter syr jeg arkene sammen i hånden. Og til slut folder jeg den ene ende ind under den anden ende.

Der er lavet 30 eksemplarer af 1. udgave, som er ledsaget af en satellit (tegnet af Lea Fløe), der er nummeret og signeret. Satellitten bærer mine initialer, der er sammenfaldende med The European Space Agency.
 
 
DET ER OS DER EJER UNIVERSET udkommer på Weltscherz den 26. november.

 
 

Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor i København V, Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s