Asger Schnack: Dan Turèll var vild med Clifford Brown

350 siders kærlighedserklæring til poesien og de mestre, som Asger Schnack holder mest af. Det må være den korte beskrivelse af Schnacks nylige udgivelse på Fuglekøjen, der bærer undertitlen ”opdateringer”. Hvilket er en henvisning til at indholdet i bogen tidligere har været Asger Schnacks opdateringer på Facebook.

Asger Schnack er flittig på Facebook og en ekspert i sociale medier ville nok mene, at han havde valgt en god content strategi. Jeg tror bare, at Asger Schnack er sig selv og har fundet en årsag og måde, hvorpå det giver mening at være på Facebook – for ham selv og os andre, der begaves med hans store viden.

Titlen rummer to af de elementer, som har betydet mest for Asger Schnack. Eller det vil sige, faglige elementer. Nemlig digtere og jazzmusikere. Schnacks kone er nævnt en gang og alle opdateringer, der måske oprindeligt udspringer ud af venskabelige og private lag, er fortalt nøgternt og med en ide om at modtageren er en (ukendt) offentlighed. Det er sobert, pænt og det kritiske må findes ved det der ikke blev skrevet.

Enkelte steder er det Schnacks egen poesi, der folder sig ud. Men det primære er Schnacks egne anekdoter og henvisninger til forfatterskaber og værkerne i sig selv. På en måde bliver det en form for dokumentarisme – ikke en Asger Schnack biografi – men et værk over dem Asger Schnack har kendt og/ eller set op til inden for dansk litteratur. Samt henvisningerne til værkerne og især de enkelte digte eller bare første- eller sidstelinjerne. Det kunne måske kaldes en subjektiv litteraturhistorie.

Udgivelsen er udstyret med et navneregister, hvilket gør en i stand til at slå op efter behag. Det giver mere mening end at læse sig igennem de mange opdateringer. På samme måde som du gennem et venskab med Asger Schnack på Facebook belønnes med (dansk) poesihistorie i små doser fordelt over tid.
 
 
Asger Schnack: Dan Turèll var vild med Clifford Brown. Fuglekøjen (2014)

Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor i København V, Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s