Slagtryks brugerundersøgelse – en kommentar mere

Idag offentliggører Slagtryk resultaterne fra sin brugerundersøgelse. Vi vil lave den hvert år, for at se hvilken vej vinden blæser og derved forstå os selv bedre. Men den laves også for at udvise en åbenhed: at redaktionen er til at tale med og til at påvirke.

Vi forventer ikke, at vi gør alle tilfredse. Især de forfattere, som vi måtte sende afslag til, er potentielt negativt stemt. Eller de læsere, som elsker at læse digte, men som ikke finder de kendte navne som SUT og Tafdrup eller på anden vis ikke føler, at deres smag er tilfredsstillet. Vi må nok også forvente, at en række kommentarer vil vende tilbage hvert år. En af de kommentarer, som i år er gået igen fra sidste års brugerundersøgelse, er ønsket om at vi præciserer “hvilke stiltræk, skrivepraksis, holdning og emner”, som vi går efter. At vi fortæller om “hvad kriterierne er, for at blive publiceret”.

Jeg forstår ønsket om klare linjer og at der er orden og system i Slagtryks praksis. En sådan italesættelse kan måske fremme indtrykket af Slagtryk som institution, men vil det hjælpe og være til gavn for forfatterne? Er en sådan italesættelse overhovedet mulig, når f.eks. to af redaktionsmedlemmerne står et langt stykke fra hinanden i litteratursyn og -politik? Vi har diskuteret det igen, og vi tror det ikke. I mine øjne må Slagtryks virke dømmes ud fra vores handlinger mere end vores udtalelser. Og forfatterne må også efter publiceringen være fri af alt for stærke bånd til andre publicerede forfattere eller tidsskriftet som sådan.

I år fik vi et par kommentarer med ønsker om publicering af flere samfundsrelevante tekster, tekster af højere betydning for den kontekst vi lever i. Vi har besvaret det og andre spørgsmål i vores gennemgang af resultaterne, som du kan læse om på Slagtryk: http://www.slagtryk.dk/brugerundersogelse-12-13/

Reklamer

Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor i København V, Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s