Bue P. Peitersen: Manden i takes der forvandler

En ting er i blinde at købe en bogudgivelse fordi jeg synes ideen er sympatisk og forfatteren har vist potentiale, noget andet er at modtage en så cool og velkomponeret bog, som “Manden i takes der forvandler” af Bue P. Peitersen.

Jeg har tidligere læst ham via hans blog, fordi han har sendt ind til Slagtryk og bidraget til Hvedekorn. Dette er hans tredje udgivelse og han har sat baren højt, når han skal fortsætte sin praksis. Bogen er A4 ark foldet på midten, så bogen er på højkant. Noget der passer rigtig godt til Peitersens digte, der ofte har to tre ord på hver linje, men fortsætter over +10 linjer. Der er trykt enkelte (sort/hvid og farve)billeder og de fremstår overraskende flot og akkompagnerer uden at overgøre det. Udstyret er i det hele taget pænt og bogen kommer i et sort omslag, noget der klæder udgivelsen og giver et ekstra pift, en ekstra ide om at der er gjort noget ved denne udgivelses form.

Teksterne indskriver sig i en tradition omgivet af fart og coolness. Digtene låner engelske gloser, stilen er nøgtern i forhold til verden omkring: Det er små “takes”, og kan være billedet på en fotograf, men lige så vel os alle, der hver især går rundt og tager indre billeder af hvad der sker eller ikke sker. Her er et af flere gode takes:

At suge sig
videre, at
gå helt ind,
i sødt kli-
ster, i lyde,
i hem-
meligt
styrtende
lyserødt;
at suge sig
fuldstændig
flad i et picture.

Bue P. Peitersen: Manden i takes der forvandler. Peiter Peitersen (2012).

Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor i København V, Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s