Overvejelser omkring “Den sagte ild på visne gråspurve”

Teksten jeg publicerede i går blev oprindeligt fremført af Koordinat i forbindelse med Vildskud festival i 2005. ALL BLACK DOLLAR DOLLARS handlede om kapitalisme, udenrigspolitik, kunst, død og meget andet.

Den sagte ild på visne gråspurve” tager udgangspunkt i pengestrømme. Ideen er, at jo hurtigere en pengeseddel skifter hænder, desto bedre er det for det kapitalistiske samfund. Det siger sig selv, at er der ingen der bruger en eneste krone, så står økonomien stille.

Andetsteds i ALL BLACK DOLLAR DOLLARS henviste vi til det homo-erotiske i kapitalismen. Når penge avler penge, så er det fordi penge er ophav til flere penge. I teksten “Den sagte ild…” er der mindst en seksuel metafor. Men emnet for teksten er langt mere et spørgsmål om identitet og behøver ikke forstået i relation til penge. Hvornår bærer du rundt på din fortid og hvornår er du i stand til at give slip på den?

Rent metodisk er teksten skrevet med flydende overgange fra en linje til en anden, den anden til den tredje – uden at den tredje forholder sig til første – og så fremdeles. Karen Blixen er afbilledet på 50-kronesedlen i 1997 udgaven og to gråspurve sad på 20-kronesedlen fra 1980 til 1990. Glasbien har jeg første gang læst om hos Sebastian Tyst (pseudonym). I “Den sagte ild…” synes jeg, at den fungerer ret godt fra at være en bi i et syltetøjsglas til at være en bi, der splintres i tusind stykker, fordi der ikke var nogen til at tage imod. Men det kunne være, at jeg næste gang jeg fanger bien i et glas, skal sætte ild til den med vingerne fra de visne gråspurve…


Udgivet af

Scherz

Født 1978. Bor i København V, Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s